asbestikartoitus

Lakisääteiset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset, sekä yksittäiset näytteiden otot!

Teemme lakisääteiset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset, sekä yksittäiset näytteiden otot yrityksille ja yksityisille. Toimitamme valmiit raportit luotettavasti nopeallakin aikataululla. Pyrimme tekemään kartoitukset aina kahden päivän sisällä työn tilauksesta ja antamaan tulokset viikon sisällä kartoittamisesta.

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella, tai soita: 040 868 6388

Asbestikartoitus

Asbestikartoitus on asbestiin ja muihin haitta-aineisiin erikoistuneen ammattilaisen tekemä kartoitus, jossa selvitetään asbestin määrä, laatu, sijainti, pölyävyysluokka ja annetaan toimenpide-ehdotus purkutyömenetelmää varten. Vuoden 2016 alusta voimaan tullut asbestilakiuudistus velvoittaa teettämään asbesti- ja haitta-ainekartoitukset kaikille ennen vuotta 1994 valmistuneille rakennuksille ennen purku- ja korjaustöiden aloittamista.

Ota yhteyttä

Milloin asbestikartoitus pitää teettää?

Asbestia koskeva työsuojelulainsäädäntö uudistuu 1.1.2016. Uusi asbestilaki ja –asetus tiukentaa vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen.  Lakiuudistuksen jälkeen asbestikartoitus on käytännössä teetettävä kaikkiin ennen vuotta 1994 valmistuneisiin rakennuksiin ennen purku- / remontointitöiden aloittamista.

Vastuu kartoituksen teettämisestä on remontin tekijällä / teettäjällä. Asbestikartoitus on teetettävä ennen hankkeen aloittamista.

Asbestikartoitus tulee teettää esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

  • Kylpyhuoneremontit
  • Putkiremontit
  • Keittiöremontit
  • Sisäilmaongelmien selvittämisen yhteydessä
  • Ennen rakennuksen purkua
  • Linjasaneeraukset
  • Julkisivu- ja parvekesaneeraukset
  • Vesikaton korjauksen yhteydessä
  • Teknisten tilojen, ullakkojen ja kellaritilojen käyttötarkoituksen muuttuessa
  • Vanhan teollisuusrakennuksen käyttötarkoituksen muuttuessa

Suomessa tehdään edelleen paljon asbestipurkuja normaalina purkuntyönä, jolloin ihmiset altistuvat asbestille täysin turhaan. Jos epäillään, että kohteessa on asbestia, kannattaa kohteeseen suorittaa aina kartoitus!

Kysy meiltä asbesti- ja haitta-ainekartoituksista:

Soita: 040 868 6388

Akreditoitu laboratorio

Käytämme ainoastaan akkreditoituneita laboratorioita näytteiden analysoimiseen, parhaan luotettavuuden ja tulosten laadun takaamiseksi. Näytteemme analysoi aina geologi. Meille turvallisuus on kaikki kaikessa ja vain toimimalla näin voimme taata palvelumme laadun. Älä riskeeraa itseäsi, tai perhettäsi, tilaa kartoitus meiltä!

Teemme kartoituksia ympäri Suomea

Helsinki – Espoo – Vantaa – Lahti – Turku – Pori - Rauma – Tampere – Jyväskylä – Joensuu – Seinäjoki – Vaasa

Ota yhteyttä!

Käsittelemme kaikki yhteydenotot ja tarjouspyynnöt luottamuksellisesti.