Asbestikartoitus

Asbestikartoitus on asbestiin ja muihin haitta-aineisiin erikoistuneen ammattilaisen tekemä kartoitus, jossa selvitetään asbestin määrä, laatu, sijainti, pölyävyysluokka ja annetaan toimenpide-ehdotus purkutyömenetelmää varten. Vuoden 2016 alusta voimaan tullut asbestilakiuudistus velvoittaa teettämään asbesti- ja haitta-ainekartoitukset kaikille ennen vuotta 1994 valmistuneille rakennuksille ennen purku- ja korjaustöiden aloittamista.

Ota yhteyttä

Milloin asbestikartoitus pitää teettää?

Asbestia koskeva työsuojelulainsäädäntö uudistui 1.1.2016. Uusi asbestilaki ja –asetus tiukentaa vaatimuksia rakennusten remontti- ja korjaushankkeiden suhteen.  Lakiuudistuksen jälkeen asbestikartoitus on käytännössä teetettävä kaikkiin ennen vuotta 1994 valmistuneisiin rakennuksiin ennen purku- / remontointitöiden aloittamista.

Vastuu kartoituksen teettämisestä on remontin tekijällä / teettäjällä. Asbestikartoitus on teetettävä ennen hankkeen aloittamista.

Asbestikartoitus tulee teettää mm. seuraavissa tilanteissa

Kylpyhuoneremontit
Putkiremontit
Keittiöremontit
Sisäilmaongelmien selvittämisen yhteydessä
Ennen rakennuksen purkua
Linjasaneeraukset
Julkisivu- ja parvekesaneeraukset
Vesikaton korjauksen yhteydessä
Teknisten tilojen, ullakkojen ja kellaritilojen käyttötarkoituksen muuttuessa
Vanhan teollisuusrakennuksen käyttötarkoituksen muuttuessa

Lakisääteiset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset, sekä yksittäiset näytteiden otot!

Teemme lakisääteiset asbesti- ja haitta-ainekartoitukset, sekä yksittäiset näytteiden otot yrityksille ja yksityisille. Toimitamme valmiit raportit luotettavasti nopeallakin aikataululla. Pyrimme tekemään kartoitukset aina kahden päivän sisällä työn tilauksesta ja antamaan tulokset viikon sisällä kartoittamisesta.

Ota yhteyttä oheisella lomakkeella, tai soita: 040 868 6388

Ota yhteyttä